Deze maand "September 2018" zijn wij weer gestart met een opgroeiproject deze loopt tot het voorjaar 2019. Komende 7 maanden zal ik regelmatig updates, ervaringen en tussenstanden doorgeven op deze website en onderstaande facebook pagina's.

Deze keer weer een geheel andere selectie koi dan andere succesvolle keren, geen eenkleurig niet alleen maar showa of alles van dezelfde kweker deze keer in de opgroei namelijk op verzoek wat meer variatie namelijk Tancho Sanke, Kohaku en uiteraard mijn favotiet de Showa's van Momotaro.

De showa bewust geselecteerd, op wat verschillende patronen, zodat er voor ieder wat bij zit maar uiteraard wel gekeken naar voldoende mogelijkheden voor een stevige groei en een fijn en aangenaam patroon. Tancho Sanke is nu al een prachtig plaatje met dik Sumi erop en mooi huidje de Kohaku heeft een typisch Sakai Fish Farm bouw lange kop en een speels fris patroon.


Ik geniet er nu al volop van en heb in mijn hoofd al een plaatje zitten hoe de koi er in het voorjaar 2019 uit zien met een verwachte groei van -/+15 cm en brede body.


Zou zeggen volg het met mee op onderstaande pagina's en deze website:


https://www.facebook.com/InterkoiNederland/

https://www.facebook.com/profile.php?id=100005541077850

Onderwerp : voeren

Nu wij als hobbyisten dichter richting het voorjaar komen, worden wij vaak ongeduldig. De Koi kijken ons smekend aan om een korreltje voer maar pas op de temperaturen in het water zijn nog laag, wat voor de Koi absoluut geen probleem is maar het bioloog in het filter heeft warmte en tijd nodig.

Mijn advies is blijf streng op U zelf en maak een strak voerschema want de meeste problemen in het voorjaar ontstaan door te snel en te veel voeren. Begin met een paar korrels zodat de Koi wat tot leven komen en bouw dit heel rustig op. Hiermee krijgen de bacterieen (bioloog) in het filter voldoende tijd om zich te delen en mee te groeien met de afvalstoffen die de Koi meer produceren door het voeren.

Dus wees streng op Uzelf en de Koi zullen U dankbaar zijn en beter door het voorjaar heen komen.